fbpx

Artikelen

Het Gewicht van de Diamant

Als het gewicht van de diamant zwaarder is, gaat uiteraard de waarde van een diamant omhoog. Als het gewicht van een diamant omhoog gaat en daarmee een specifiek punt bereikt (0.50K, 1.00K, 1.50K, 2.00K, 3.00K, 4.00K), schiet de waarde dramatisch omhoog.

Lees verder

Kleur van Diamanten

D, E, F - Dit zijn de meest witte diamanten, kleurloos en deze worden vaak de "collectors diamanten" genoemd. Het verschil tussen deze diamanten is de doorzichtigheid en helderheid van de kleur. Een andere bijnaam voor deze diamanten is: River. Wanneer je wilt noteren dat deze diamant zeer wit is (te verstaan dat het er witter uitziet dan de D kleur), noem je het een Golkonda Diamant, vernoemd naar de Golkonda regio, een gebied dat wereldwijd tussen de 4e eeuw tot aan 1730 de hoofdleverancier van diamanten was. Vandaag de dag worden deze diamanten slechts in een gering aantal mijnen gevonden.

Lees verder

Helderheid van Diamanten

Slechts in 1953 begon de GIA de helderheid en kleur te graderen met de schaal die daar vandaag de dag voor gebruikt wordt. De helderheidsgraad van een diamant wordt bepaald door zijn helderheids inclusies die in 3 delen verdeelt worden.

Lees verder

De proporties van een rond geslepen diamant

Het eerste ronde briljant maaksel verscheen in de 17e eeuw. Sindsdien heeft het een aantal veranderingen ondergaan tot het zijn huidige vorm verkreeg, hetgeen vastgesteld is door Marcel Tolkowsky in 1919. Uitstekende proporties zijn extreem belangrijk voor een diamant omdat dit de grootste hoeveelheid licht reflecteert vanaf de kroon. Er zijn 4 hoofdkenmerken van een diamant die gecreëerd worden door de juiste proporties:

Lees verder

Finish – Symmetrie

Vandaag de dag controleert de GIA de symmetrie van componenten door middel van een geautomatiseerd devies. Dit devies meet segmenten van de symmetrie die met het blote oog niet te meten vallen. Er zijn twee verschillende types van symmetrie te onderscheiden:   Structuur Symmetrie Bevindt de culet zich in het centrum van de steen? We […]

Lees verder

Het polijsten en de glanslaag van een diamant

Wanneer het polijsten van de steen niet goed uitgevoerd is, heeft dit effect op de glans, het fonkelen en vooral de lusterkleur van de steen. Er zijn 3 onvolkomenheden die de glanslaag kunnen beïnvloeden.

Lees verder

Diamond Substitutes – Cubic Zirconia (ZRO2)

The Cubic Zirconia (ZRO2) is considered to be one of the best substitutes for a diamond because it has more fire than a diamond (although it has less brilliance). 11 differences between a Zirconia and a Diamond:   Specific Gravity The zirconia is heavier than a diamond – its specific gravity is 5.80; a diamond’s […]

Lees verder

Diamond substitutes – Moissanite

Moissanite is considered to be an artificial stone which closely resembles diamonds, and a difficult diamond substitute to identify. Moissanite was developed by a company called CREE, which also invented special equipment to distinguish between moissanite and diamonds. This equipment is called “Tester Model 590.” Today there are several more devices that differentiate between a […]

Lees verder